Tilbake

Mer en noen gang har vi fått lov til å utvikle et prosjekt der absolutt alle leiligheter får svært gode solforhold, og i tillegg svært god utsikt. Dette er sjeldent.

Kokleheia Amfi – sol og utsikt til alle

Leilighetsbygg

Mer en noen gang har vi fått lov til å utvikle et prosjekt der absolutt alle leiligheter får svært gode solforhold, og i tillegg svært god utsikt. Dette er sjeldent.

Tomten er dramatisk og unik der den ligger vestvendt på østsiden av Otra med storslagen utsikt over byen, med domkirka og Odderøya i bakgrunnen, mot vest over Egs-jordene og de ærverdige gamle bygningene ved sykehuset. Sist, men ikke minst er utsikten nordover svært naturskjønn, der Otra kommer glidende nedover i et trangt elvelandskap mellom skogkledde heier.

Ved utforming av leilighetene har vi derfor vært svært opptatt av at alle beboere vil få oppleve tomtens unike beskaffenhet, der laksen vaker i Otras stille sommervann eller når frostrøyken siver som et teppe langs elvedalen en tidlig vintermorgen. Rett og slett en unik beliggenhet.

Vårt overordnede mål har vært at beboerne skal bli stolt av leiligheten sin og ha lyst til å tilbringe tid i sitt nye hjem. Stue/kjøkken er derfor utformet med store vinduer mot vest, slik rommet nærmest blir en balkong i landskapsrommet. Videre er har vi jobbet intensivt for å finne gode og plasseffektive løsninger. Vi vet at hver eneste kvadratmeter er viktig.

Leilighetene varierer i størrelse, men alle er utformet med nennsom hånd. Flere av leilighetene har egen privat avdeling der soverommene og leilighetens andre bad er plassert. Dette mener vi gir en kvalitet og en følelse av eksklusivitet. I andre leiligheter omkranser soverommene oppholdsrommet, noe som gir stor areal effektivitet.

Ved utvikling og utforming av bygningskroppen, har vi jobbet med en formal bevissthet med fokus på variasjon i høyde og sideveis forskyvninger. Bygget trappes opp fra syd, for så å trappes noe ned på midten, og igjen trappes ned mot nord. Videre har vi utformet bygningskroppen slik at den bukter seg i landskapet. Dette gir bygget karakter samtidig som volumet nedskaleres, både i forhold til omgivelsene, men også i forhold til hva den enkelte opplever fra sin balkong eller terrasse.

Når det gjelder byggets fasader og uttrykk, så har vi jobbet med gråtoner og et tydelig moderne og minimalistisk tidsriktig formspråk. Vi mener bygget har fått et tydelig særpreg, noe tomten fortjener.

Å skape et godt bomiljø med attraktive leiligheter har stort fokus hos ENO Arkitekter. Gode prosjekter skapes gjennom god steds- og terrengtilpassing og ikke minst i samarbeid mellom arkitekt og oppdragsgiver.