Tilbake

Prosjektet Hovedgårdstien ligger på en sentral og attraktiv tomt midt i Vågsbygd, med kort avstand til bydelens mange tilbud. Dette, i kombinasjon med gode solforhold på alle uteplasser, gjør at vi tror prosjektet vil være interessant for mange.

Hovedgårdstien

Leilighetsbygg

Tomten er orientert riktig i forhold til kveldssol, og vi har utviklet bygget slik at alle leiligheter får uteplasser med gode solforhold hvor ettermiddager og sommerkvelder kan nytes. Leilighetene er utformet med variasjon i størrelser og innhold, og vi har hatt fokus på arealeffektive planløsninger. Vi vet at hver eneste kvadratmeter er viktig, og har optimalisert hver bolig med lite gangareal og store oppholdsrom. Som arkitekter jobber vi for at hver beboer skal ha lyst til å tilbringe tid i sitt nye hjem. Derfor har stue/kjøkken i alle leilighetene store vinduer mot vest og utgang til private uteplasser, enten på balkong eller takterrasse.

Sammen med utbygger og landskapsarkitekt har vi satt oss som mål å skape frodige takterrasser som fungerer som samlingspunkt for beboere i Hovedgårdsstien. Bygget er derfor trappet ned mot sør, som her gir en intim takterrasse omkranset av busker, stauder og slyngplanter. På taket over 4. etasje ligger byggets samlingspunkt: En stor, felles takterrasse med benker, lekeareal, solsenger og utsikt. Ved utforming av bygningskroppen har vi jobbet med et moderne og tidsriktig formspråk. Mot Vågsbygdveien utformes fasaden med rette, horisontale linjer mens forskyvninger og sprang i bygningskroppen tones ned med bruk av mørke felt. En kombinasjon av hvite og mørke fasadeplater bidrar til å dempe byggets volum i forhold til omgivelsene. Byggets karakter mot vest preges av de framhevede omrammingene rundt balkongene, som får en lun, gyldenbrun farge. Dette grepet skjermer uteplassene mot innsikt og skaper samtidig variasjon i fasaden mot Hovedgårdsstien.

Vårt fokus i ENO Arkitekter er å skape attraktive leiligheter og et godt bomiljø. Gode prosjekter skapes gjennom stedstilpasninger og ikke minst i samarbeid mellom arkitekt og oppdragsgiver. Vi gleder oss til Hovedgårdsstien fylles med mennesker og liv, og både håper og tror at beboerne vil trives i prosjektet.